Elmali Milföy



Bugün ögleden sonra kizlarin cok sevdigi elmali milföy yaptim. Onlar da biraz ödevlere ara verip hala sicak olan elmali milföylerle bir güzel enerji depoladilar...

Malzemeler:

Ben bu tarifte, rulo seklinde de satilan 1 adet milföy hamuru kullandim. Bilmem Türkiye´de de bu sekilde satiliyormu, yoksa sadece kare sekliyle mi satiliyor? Benim tavsiyem: 2 adet kare milföy hamuru yeterli gelecektir.

2 adet elma, 1 cay kasigi tarcin, 1/2 cay bardagi ezilmis findik yada ceviz, iki yemek kasigi seker

Yapimi:

2 adet elmanin kabuklarini soyar ve bir tavaya rendeleriz. Üzerine sekerini ekler elmalar suyunu cekene kadar pisirir altini kapatinca da tarcinini ve findik yada ceviz kirintilarini ekleriz. Sizin 2 adet kare seklinde milföy kullanacaginizi tahmin ederek... Milföyleri bir merdane yardimi ile inceltiriz, dikdörtgen bir sekle getiririz.Soguyan elmalari hamurun bir ucuna uzunlamasina döker ve rulo seklinde yuvarlariz. Üzerine hicbirsey sürmeye gerek yok. 200 derecede önceden isitilmis firinda 15-20 dakika üzerleri kizarana kadar bisiririz. Firindan ciktiktan sonra üzerlerine pudra sekeri serper servis yapariz. Cabuk tüketilmesi gereken bir tarif, az miktarda yapin hemen tüketin..

Yorumlar

Adsız dedi ki…
sunacım elmalı milföylerin çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.siteni ilgiyle izliyor,seni alkışlıyorum.
sevgilerimle
nunubella
Safran dedi ki…
Sevgili Suna, sayfanı yeni açmışsın hayırlı olsun, daha ben de bugün elmalı milföy yaptım ve yedik çok lezzetli bir tarif gerçekten ellerine sağlık, bundan sonra da sayfanı ziyarete geleceğim, görüşmek dileğiyle, sevgilerimle :)

Safran
Adsız dedi ki…
Suna sayfan cok güzel, yakinda tarifleri deniyecegim, sana bildiririm nasil oldugunu, simdilik size afiyet olsun

Popüler Yayınlar