21.5.06

firinda sebze











benim sikca yaptigim, cok kolay, cok hafif bir sebze yemegi. Ister makarnanin, ister pilavin, isterseniz etli bir yemegin yanina uygun firinda sebze..


Malzemeler:
  • 1 paket buzluk icin hazirlanmis karisik sebze ( 1kg kadar )
  • 1 yemek kasigi tuzot
  • 1-2 yemek kasigi eritilmis yada sert tereyagi
  • 1/2 cay bardagi su
  • 1 cay bardagi kadar rende kasar peyniri

Yapimi:

Bir firin kabina hafifce yag süreriz, üzerine buzluktan cikardigimiz sebzeleri bosaltiriz. Sebzelerin üzerine su ile karistirdigimiz tuzotuni dökeriz. Tereyagini, kasarlarini da ekledikmi pisirme anina kadar bu sekilde bekletebiliriz. Yemek vaktine yarim saat kala 200 derecede isitilmis firinda 15-20 dakika peynirleri eriyene kadar pisiririz.

Ben buzluk sebzesini cok kullanirim, konserve yerine tercih ederim. Yillar önce bir arkadasim bana buzluk icin satilan yiyeceklerin vitaminlerini tazeleri kadar korudugunu söylemisti. Cünkü kendisi labaratuvarda calisiyordu ve bütün bunlari bilimsel olarak biliyordu. Konserve yiyecekleri ise oldugunca az tüketmeye calisiyorum.. Buda kücük bir hatirlatmaydi...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba ben aysemine sitenizi yeni kesfettim ben de almanyada yasiyorum benim bir kucuk sorum olacakti schmand ,saure sahne ve jogurt arasindaki fark nedir ve bunlarin turkiyedeki karsiligi bildigimiz suzme yogurt mu ? zeytine peynire selamlar
arada sitenize ugrayip mutfagim icin tarif calacagimi belirteyim
sevgiler

Safran dedi ki...

Sunacığım merhaba :) Ellerine sağlık :) Ben de derin dondurucu da sakladığım sebzeleri kullanmayı seviyorum ama birşey merak ettim bu senin ki anladığım kadarıyla bir sebze karışımı öyle değil mi? Ben sebzeleri hep ayrı ayrı dondurdum şimdiye dek...Sen hangilerine bir arada yer veriyorsun acaba,eee önümüz yaz, bu sene ben de öyle hazırlıyayım diye soruyorum :) En içten sevgilerimle...

filliboya dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim. muffinleri deneyeceğim en kısa sürede.Bende firsat buldukça mutfağa ait deneyimlerimi yaziyorum.
sevgiler.

nunubella dedi ki...

sunacım bakıyorum tarifleri sıralıyorsun.eee bende kardeş sitem olduğun için seninle gururlanıyorum.bu şekilde karımı hiç denememiştim.bu yaz inşallah deneme fırsatım olur.tabiki derin dondurucuda enginarlardan yer kalırsa.
sevgilerimi gönderiyorum
nunubella

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Safran,
bütün buzluk sebzelerimi bazen organik yetistirilmis olanlarindan, bazen de standart yetistirilmis ve 750gr-1kg luk paketlenmis olan hazir bir sekilde marketlerde satilanlarindan temin ediyorum. Bu tür sebze temini benim daha cok isime geliyor acikcasi: (Sebzeler tek cesit, yada karisik olarak satiliyor)
IYI TARAFLARI: Istedigim kadarini kullanip kalan kismi buzluga geri atiyorum. Sebzeler hep taze, cürümüyor. Herzaman elimin altinda sebze mevcut. Bu tür sebzeler markette taze olarak satilanlarindan daha taze, cünkü tarladan direk islenmeye gidiyor ve satisa sunuluyor.Burada marketten eve getirdiginiz bir havuc, yada kabak cok cabuk küfleniyor, buda iyi sartlarda yetistirilmemis olduklarindan. Türkiyeye geldigimiz zaman ise sebzeleri kurutuyoruz, sagolsun annem ve komsular da yardimci oluyor. Aslinda benim favorim KURUTULMUS SEBZE. Sevgilerimle

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Safrancigim birsey daha: Karisik Sebze : Havuc, brokoli ve karnibahar dan olusuyor

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Aysemine; Schmand, saure sahne bunlar sahnenin süt bakterileri yardimiyla eksitilmis hali. Eksitme islemi sirasinda sahne gittikce sertlesiyor ve yag konsantiresine ve bakteri yogunluguna göre sauer sahne yada schmand halini aliyor. Türkiyede bunlar bildigim kadari ile satilmiyor. Yogurt ise sütten yapiliyor. Yani süt yogurt bakterileri sayesinde yogurt halini aliyor. Sahne: Islenmemis sütün üst tabakasina cikan bölümü. Örnegin tereyagi da shneden yapiliyor. Türkcesi sanirim: Kaymak
Saure sahne yapmak icin: 200 gr sahnenin icine bir limonun 1/8 inin suyunu ekle ve cirpma teli ile cirp. (Bu tarfi Özgül`ün mutfagindan aldim)