14.5.06

Pizza



Pazar günü Peynir ile Zeytin`in hazirladigi güzel anneler günü kahvaltisindan sonra kahvaltidan artan salami, peyniri degerlendireyim diye pizza yapayim dedim. Hem sebzeli hem salamli iki adet pizza yaptik. Yaptik diyorum cünkü Peynir de bana yardim etti... Peynir ile Zeytin olmasa zaten hicbir yemegin tadi olmaz.....
Malzemeler: (4 kisilik)
Hamuru icin:
300 gr un ( tepeleme 2 bardak un)
6 yemek kasigi sivi yag
20 gr yas maya
bir bardak ilik su
Üzeri icin:
Sebzeli Pizza: 1/2 adet alaca soyulmus kabak
Pizzalik mini dogranmis domates konservesinin yarisi (icine tuz, karabiber, feslegen koyabiliriz)
1 adet ince ince halka seklinde dogranmis sogan
renkli bir biberden sadece 10 ince dilim dogruyoruz
1 paketcik mozarella ( yuvarlak ince dogranmis )
bir kac damla sivi yag
4-5 tane mantar( ince dogranmis) (konserve olabilir)
1 tatli kasigi pesto
6-7 adet siyah zeytin
Salamli Pizza: pizzalik domates konservesinin diger yarisi 3-4 tane mantar(ince dogranmis, konserve olabilir)
3 dilim salam yada bir miktar sucuk
1 cay bardagi kadar rende kasar ve renkli biberin diger yarisini yine ince ince dogruyoruz.
Yapimi:

1. Ilk olarak hamuru hazirliyoruz. Bir kabin icine unu koyup üzerine bir tutam tuz serpip yagini da ekleriz. 1 bardak ilik suyun icinde mayayi eritiriz, hamura ekler, yogurur, kabarmasi icín üzerine strec serer, bir mutfak bezi örter 1 saat kadar bekletiriz.


2. Hamur yeterince kabindan alir bir kez daha yogurur hamuru iki esit parcaya böler, elimizle hamurlari yuvarlak bir sekle sokar, kalanini oklava yardimiyla yaklasik 30 cm kadar acariz. Her iki hamuruda sadece bir kasik un yardimiyla kolayca acabiliriz. Actigimiz hamurlari yagli kagit serilmis tepsilere yerlestiririz.

3.1 Salamli Bölüm: Hamuru üzerine ilk önce ezilmis domatesleri , sonra salamlari, mantarlari, biberleri karisik sekilde siralariz. En üste rende kasari serperiz.



3.2 Sebzeli bölüm: ilk önce ezilmis domatesleri bir kasik yardimiyla hamurun üzerine yayariz. Srasiyla kabaklari, biberleri, mantarlari, zeytinleri en üste de ince mozarelalari döseriz. Bir kac damla zeytinyagi gezdiririz. Pestoyuda aralara dagitiriz.

4. Önceden 200 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pisiririz.

4 yorum:

nunubella dedi ki...

merhaba suna,sayfanı ilk kez ziyaret ediyorum.çok şık hazırlanmış.seni linklerime ekliyorum
sevgilerimle
nunubella
www.nunubella.com

nunubella dedi ki...

sunacım,bendev seni kardeş sayfam ilan ettim.izmirden ben ve ailem adına selamlar.
sevgilerimle
nunubella

Adsız dedi ki...

bu isimler bir saka mi yoksa ciddi mi, yani kizlarinin adlarinin peynir ve zeytin olmasi, cok garibime gitti dogrusu, yani cocuklarinizla ne kadar dalga gececekleri hic akliniza gelmedi mi? Uzuldum dogrusu onlar adina, umarim sakadir..

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Isminizi yazmadiginiz icin size Anonüm diyecegim. Ablam, yani kizlarin teyzeleri; kizlari o kadar Zeytin ve Peynir diyerek sevdiki sonunda böyle takma isimleri cikti ortaya... Büyük kizim cok beyaz , kücük kizim cok esmer tenli...Bu bir saka, merak etmeyin..Isimleri de kendileri gibi cok güzel...Selamlar