Acma


Gecen hafta pazar günü gelecek olan misafirlerim icin uzun süredir yapmadigim bu mayali tarifi yapayim istedim. Tarife eslik eden diger tuzlu ve tatli tarifleri de en kisa zamanda ekleyecegim.
Malzemeleri basit yapimi kolay...

Malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1/2 kg süt ( 500 ml)
1 yas maya (40 gr)
1 cay bardagi seker
2 tatli kasigi tuz
2 yumurta ( beyazi icine sarisi disina olacak)
Aldigi kadar un
Susam yada cörek otu
Yapilisi:
1. Ilik sütün icine mayayi ufaliyoruz, sekeri de ekleyip 5 dakika bekletiyoruz. Bir büyük mayalama kabina unu ve diger malzemeleri koyup yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurun elinize yapismasini önlemek icin elinize azar azar un döküp yogurma islemini bitirin, hamurun üzerine strec yapistirin ve sicak bir ortamda iki kat büyüyene kadar bekletin.


2.Kücük bir kaba sivi yag dökün. Elinizi bu yaga batirip hamurdan cevizden büyük parcalar koparip oval bir sekil erin. Elinizi tekrar sivi yaga batirin ve seklin icine sürün.


3. Hamuru bir ucundan diger ucuna rulo seklinde sarin ve en son seklini verin. Yuvarlak sekiller elde edin, tepsiye dizin. Bu tariften iki tepsi yani yaklasik 24 adet acma cikiyor.
4. Tepsilere acmalari siraladiktan sonra tekrar bekletiyoruz, acma hamurlari son kez kabarmali. En son olarak acmalarin üzerine ymurta sarilarini sürüp, susam yda cörek otunu serpip 200 dereceye önceden ayarlanmis firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz. ( yaklasik 15-20 dakika)
Bu acmalari ertesi günü sandvic ekmegi olarak cocuklarin okul cantalarina koyabiliriz. Icine peynir, salam vs.. eklersek daha leziz olur.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhaba sunacım dün gece açmalarını denedik ve çok güzel oldu.çayın yanında afiyetle yedik. sana tarifin için teşekkür ederiz .saygılar.

Popüler Yayınlar