Domates Sosu - Salca



Bundan tam bir sene önce sevgili Rabia teyzemlerde yemistim domates sosunu. Karamanda bulundugum birkac gün icinde tadi damagimda kalan lezzetlerden biriydi Domates sosu. Tabiiki evde kendi elleriyle hazirlamislardi. Simdi imkanim olsa yine onlara gider, dualarla yaptiklari bu nefis lezzetleri bir kez daha tadmak isterdim.

Domates sosunu tarifine göre hazirlayip muhafaza etmenin disinda, yenecegi sira, icine bir kac damla zeytinyagi, ezilmis bir iki dis sarmisak, bir miktar ince ezilmis ceviz, tuz ve karabiberde eklersek tam kahvaltilik bir lezzet cikiyor karsimiza.

Ben zaman zaman yemeklerin icine bir kac kasik koyuyorum, zaman zaman sade bir sekilde sofrada minik bir tabakta yerini aliyor. Icine ekmegi banip yemek de gayet güzel oluyor.

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Suna'cığım,
Senin ellerinden çıkmış bu salça kim bilir ne lezzetli olmuştur canım.Kavanozlarda bile şıkır şkıkırlar adeta.))Ellerine sağlık canım.Güzel günlerde afiyetle yersiniz inşallah.

Kadir geceniz kutl olsun.Allah tüm dualarınızı kabul etsin Suna'cığım..Biraz geciktim kusuruma bakma lütfen..

Kocaman öpüyorum seni..

Sevgilerle
Yaren dedi ki…
Cok güzel olur.Bir cok yemekte kullanila bilir.Ellerine saglik.Iyi bayramlar.
Tuba dedi ki…
Suna'cigim, ohhh salcalarda hazirlanmis, kis hazirliklari tamamlanmis. Afiyetle yiyin. Bu vesileyle, Ramazan bayramini kutluyor, Allah sevdiklerinle beraber, nese icinde tekrarini nasip etsin diyorum. Cok sevgilerimle,
Unknown dedi ki…
Suna merhaba,
Sayfanda ne guzel seyler birikmis.Ellerine saglik.

Sevgilerimle

Popüler Yayınlar