16.6.06

Taptup

Bugün taptup yaptim. Bir önceki tarifimde "Ispanakli Gözleme" de bahsetmistim. Bizim oralarda yani Karaman taraflarinda bol bol Taptup dedigim ev ekmegi yapilir. Bu lezzetli hamur isi aslinda büyük miktarlarda ve büyük sac ocak-firinlarinda yapilir. Tabi artik hepimiz apartmanlarin tepesine ciktik, elektrikli saclarla yada teflon tavalarla idare ediyoruz. Odun atesiyle isinan ocak-firinlar sadece köylerde var. Isterseniz yazinin devamini ve tarifini buradan alabilirsiniz.....

4 yorum:

Mutfakta Zen dedi ki...

sevgili suna taptup ne güzel bir isim. ne demek biliyor musun? (kisisel meraktan soruyorum, anadolu'da öyle enteresan isimler var ki)
bu arada beni linklerine ekledigin için çok tesekkür ederim.
tijen

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

sevgili tijen
benim bildigim kadari ile sadece bir isim. Bu aslinda her yörede yapilan bir hamurisinin yöresel bir isimlendirilisi. Örnegin yufka ekmeginede "şepit ekmeği' deriz. Umarim onun tarifini de yakinda veririm.

nunubella dedi ki...

sunacım,taptup'u mutlaka deneyeceğim.çok nefis görünüyor.
ellerine sağlık.
sevgi ve selamlarımla
nunubella

nunubella dedi ki...

sunacım,taptup'u mutlaka deneyeceğim.çok nefis görünüyor.
ellerine sağlık.
sevgi ve selamlarımla
nunubella