Izmir´den Yaprak Sarmasi, Cukulatali Pasta ve Lavas

Egenin incisi Izmir´in verimli topraklarinda ne güzel büyüyor asma...
Izmir´de; bir bahce icindeki güzel asmanin dalindan toplanan taze asma yapraklari ile hazirlanan zeytinyagli yaprak sarmasinin tadina doyum olmuyor. Ama icine mutlaka sevgi katmaniz gerekli, sevgili Hülya gibi..Zeytinyagli yaprak sarmasinin tarifi burada..

Iste sizi cocuklarin tatli dirdirindan kurtaracak, tatli bir lezzet. Hizlica hazirlayabileceginiz ve cocuklarin cok sevecegi bir pasta. Tarifi yine sevgili Hülya´dan . Hülya´cigim tariflerinle sayfama büyük bir zenginlik kattin, ellerine saglik. En güzel Cukulatali Pasta tarifine buradan ulasabilirsiniz...
Bu sofra resmen hepimizi davet ediyor.

Izmir´in güzel Bostanli pazarindan alinan taptaze domatesler, salataliklar, yesillikler ile hazirlanan bu güzel sofraya kim hayir diyebilír?

Yanliz dikkatimi cekti, tam ben Izmir´den ayrildim Ayse abla Lavas pisirdi.

E Ayse ablacim bu bana yapilirmi? Bu sofraya bakip bakip icimi cekiyorum simdi.

Ama kendi elcagizinla hazirladigin ve bizim kahvaltilarimizda eksik etmedigimiz biber salcan ve incir recelin acimi biraz hafifletiyor . Iste parmaklarinizi da yedirten Ayse Ablanin Lavas Ekmegi tarifi...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Suna'cığım,
İzmir'in yapraklarının renkleri bile bir başka oluyor.Sevgili teyzem bize her sene yapıp gönderirdi.(etli ve z.yağlı olarak)
2-3 seneden beri rahatsız olduğu için ilgilenemiyor bizlerde o güzel yapraklardan mahrum kalıyoruz..))

Hepsi çok güzel olmuş canım afiyetler olsun.Memleket havası nasılda yaramış sizlere,inan çok mutlu oldum sizi mutlu görünce.

Güzel bir hafta dileyip yanaklarından kocaman öpüyorum canım.

Sevgiyle kalın.

Gül/d.tadı
Adsız dedi ki…
İyi Günler İzmirde Yani açtığımız ev yapımı nar ekşisi,domatek biber salçamızla izmirin meşur üzümlerinden kopan yapraklarıyla sarma sarılır.Kilosu 12 tL. SarıLıp İstenilen yere ücretsiz ulaştırıLır.

Bize Ulaşmak İçin : banucoban91@hotmail.com
cep : 0506 261 95 61

Popüler Yayınlar