Cökelek


Cökelegi uzunca bir süredir yapiyorum, tarifini paylasmak bugüneymis. Meger evde de cökelek oluyormus. Insan denemeden bilemiyor. Bizimkiler (Karsiyakali akrabalar) her kahvaltida cökelekli biber kavurup yerler. Bende buralarda cökelekli lezzetlerden mahrum kalmak istemedim evde kendi cökelegimi kendim ürettim. Tarifi burada...

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Çökeleğin çok nefis olmuş tatlım ellerine sağlık..Evde yapılanların tadı bile çok farklı oluyor..Afiyetler olsun..Mutlu bir hafta sonu diliyorum..Sevgiyle kal..
Adsız dedi ki…
nette arad›g›m cokelek tarifini bulamad›m belki siz bilirsiniz diye yaz›yorum gecmiste büyüklerimin yapt›g› bir biberli cokelek vard› k›s›n yerdik cokelege yesil biberleri basarlard› aklmda kald›g› kadar ara s›ra icersine süt ilave ederlerdi bi küpün içersine basarlard› k›s›n act›klar›nda biberler sar› sar› olmus cökelekte biberlerin kokusunu alm›s muhtesem bir cökelek ve biber kar›s›m› meydana gelirdi ama nas›l yap›ld›g›n› ögrenmemisiz yaz›k daha cok slovak insanlar› bunu yaparlarm›s eyer bilginiz olursa sitenizde yay›nlarsan›z cok sevinirim kolay gelsin.

Popüler Yayınlar