Taptup
Bugün taptup yaptim. Bir önceki tarifimde "Ispanakli Gözleme" de bahsetmistim. Bizim oralarda yani Karaman taraflarinda bol bol Taptup dedigim ev ekmegi yapilir. Bu lezzetli hamur isi aslinda büyük miktarlarda ve büyük sac ocak-firinlarinda yapilir. Tabi artik hepimiz apartmanlarin tepesine ciktik, elektrikli saclarla yada teflon tavalarla idare ediyoruz. Odun atesiyle isinan ocak-firinlar sadece köylerde var. Isterseniz yazinin devamini ve tarifini buradan alabilirsiniz.....
Yorumlar
bu arada beni linklerine ekledigin için çok tesekkür ederim.
tijen
benim bildigim kadari ile sadece bir isim. Bu aslinda her yörede yapilan bir hamurisinin yöresel bir isimlendirilisi. Örnegin yufka ekmeginede "şepit ekmeği' deriz. Umarim onun tarifini de yakinda veririm.
ellerine sağlık.
sevgi ve selamlarımla
nunubella
ellerine sağlık.
sevgi ve selamlarımla
nunubella