Ispanakli Gözleme
Gözleme benzeri hamur isine bizim oralarda "taptup" derler. Yani icini bos birakirsaniz taptup olur. Yada peynirli, kiymali, ispanakli taptuplar yapardi annem. Birde "mayali ekmek" dedigimiz taptupun daha kalin olani vardi. Ici kesinlikle bos pisirilip, daha sonra sicakken tereyagi sürülür ve kavrulmus kiyma yada peynir dürümleyip yerdik. Burada modern mutfagimda maalesef odunla isinan bir tandirim yok. Kücükken annem bunu niye yapiyor ki cok zor bir is, atesin karsisinda duman felan diye düsünürdüm. Evet cevabi: lezzet mis. Büyük bir lezzet farki oluyor, odun atesiyle, elektrikli ocak arasinda. Ama imkanlar böyle, buna kanaat edecegiz. Tarife gelince.........
Yorumlar
buarada beni listene eklemişsin saolasın çok öpüyorum bende seni ekliyorum listeme hemen
görüşmek üzere konyadan kocaman sevgiler yolluyorum sana
ben güzel dostluklar kazandiracagina eminim..
ellerine saglik.
tijen
Hayırlı olsun diyorum. Senden çok hoş ve farklı tarifler alacağımıza inanıyorum. Hele şu almanların lezzeti süper pastaları ve kekleri var ya onları bizim Türkiye şartlarına uydurarak yazarsan süper olur. Hani biz de olmayan malzemelerden varsa tarifin içinde onun yerine ne kullanabiliriz gibi ufak sırlar işimize çok yarar.
Sevgiler
Evren
afiyet olsun sunacım,ellerine sağlık
izmirden sevgi ve selamlarımla
nunubella
birde almanya da yasadigin icin malzemeleri turkiye ye uydurmaktan bahsetmis tuz ve biber, ben de yasadigim bir kac sikintiyi anlatayim istedim.malzemeler degil de ben encok olculer de zorlaniyorum, mesela ben ablamin tarif defterini getirdim diyor ki 1 paket kabartma tozu ne biliyim 1 paket kabartma tozu ne kadar eder, sonra cay bardagi, fincan gibi olculer isimi baya zorlastiriyor ama olsun denemek, yanilmak, ogrenmek hosuma gidiyor.
benden de bir istek var, alman pastasi tarifi gorebilecek miyim?
kolay gelsin suzan
sevgi ve selamlarımla
nunubella
sevgili nunubella kardesim koocaman sevgiler.suna