Cilek, Cilek
Cilek mevsimi bitmek üzere. Acele etmeliyiz, cilekleri yemeli, recelleri hazirlamaliyiz. Bizim buralarda cilekler sadece marketlerde satilmaz. Evinize en yakin cilek tarlasina gider, cilekleri kendiniz toplar , toplarkende bir miktar tadar, hemen orada sadece topladiginiz cileklerin parasini öder ve evinize dönersiniz
Öyle güzel bir uygulama ki, dalindan cilek koparip yemek bir baska lezzetli. Tarla sahipleri tarlalarinin kücük bir bölümünü bu kisa ömürlü meyve icin ayiriyorlar. Isteyenlerde gidip tarladan cilek toplayip, satin alabiliyorlar. Bu arada toplama esnasinda cilek yemek serbest.
Iste bizim buralardaki cilegin kisa hikayeside böyle. Bir miktarda recel yaptim. Recelin 1 kilosunu cilek , 250 gr kadarini ise Işgın olusturuyodu. Bu sebzenin buradaki adi Rhabarber. Genelde pastalarda kullaniliyor.
Rhabarber-Işgın sebzesinin bilgilerini asagidaki adreste okumak mümkün
http://tr.wikipedia.org/wiki/I%C5%9Fg%C4%B1n
Yorumlar
Çilekleri o mis kokuları eşliğinde yerinde hem toplayıp hemde tatmak zevklerin en güzeli olsa gerek.
Bu aralar pek bulunmasa da ara ara yaşlı amcaların getirip sepetle sattıkları Osmanlı çileklerinin aynıları gibi canım.))Şimdi reçelleride kokulu ne kadar güzel olur değilmi??Annemde geçen hafta 2 kavanoz yapmıştı..))
Tatlı Suna'cığım çok öpüyorum canım seni..Kızlarıda benim için öpersin..Sevgiyle kalın.
Sevgilerimle Sonja.
suna