firinda sebze
benim sikca yaptigim, cok kolay, cok hafif bir sebze yemegi. Ister makarnanin, ister pilavin, isterseniz etli bir yemegin yanina uygun firinda sebze..
Malzemeler:
- 1 paket buzluk icin hazirlanmis karisik sebze ( 1kg kadar )
- 1 yemek kasigi tuzot
- 1-2 yemek kasigi eritilmis yada sert tereyagi
- 1/2 cay bardagi su
- 1 cay bardagi kadar rende kasar peyniri
Yapimi:
Bir firin kabina hafifce yag süreriz, üzerine buzluktan cikardigimiz sebzeleri bosaltiriz. Sebzelerin üzerine su ile karistirdigimiz tuzotuni dökeriz. Tereyagini, kasarlarini da ekledikmi pisirme anina kadar bu sekilde bekletebiliriz. Yemek vaktine yarim saat kala 200 derecede isitilmis firinda 15-20 dakika peynirleri eriyene kadar pisiririz.
Ben buzluk sebzesini cok kullanirim, konserve yerine tercih ederim. Yillar önce bir arkadasim bana buzluk icin satilan yiyeceklerin vitaminlerini tazeleri kadar korudugunu söylemisti. Cünkü kendisi labaratuvarda calisiyordu ve bütün bunlari bilimsel olarak biliyordu. Konserve yiyecekleri ise oldugunca az tüketmeye calisiyorum.. Buda kücük bir hatirlatmaydi...
Yorumlar
arada sitenize ugrayip mutfagim icin tarif calacagimi belirteyim
sevgiler
sevgiler.
sevgilerimi gönderiyorum
nunubella
bütün buzluk sebzelerimi bazen organik yetistirilmis olanlarindan, bazen de standart yetistirilmis ve 750gr-1kg luk paketlenmis olan hazir bir sekilde marketlerde satilanlarindan temin ediyorum. Bu tür sebze temini benim daha cok isime geliyor acikcasi: (Sebzeler tek cesit, yada karisik olarak satiliyor)
IYI TARAFLARI: Istedigim kadarini kullanip kalan kismi buzluga geri atiyorum. Sebzeler hep taze, cürümüyor. Herzaman elimin altinda sebze mevcut. Bu tür sebzeler markette taze olarak satilanlarindan daha taze, cünkü tarladan direk islenmeye gidiyor ve satisa sunuluyor.Burada marketten eve getirdiginiz bir havuc, yada kabak cok cabuk küfleniyor, buda iyi sartlarda yetistirilmemis olduklarindan. Türkiyeye geldigimiz zaman ise sebzeleri kurutuyoruz, sagolsun annem ve komsular da yardimci oluyor. Aslinda benim favorim KURUTULMUS SEBZE. Sevgilerimle
Saure sahne yapmak icin: 200 gr sahnenin icine bir limonun 1/8 inin suyunu ekle ve cirpma teli ile cirp. (Bu tarfi Özgül`ün mutfagindan aldim)