30.4.07

Izmir´den Yaprak Sarmasi, Cukulatali Pasta ve Lavas

Egenin incisi Izmir´in verimli topraklarinda ne güzel büyüyor asma...
Izmir´de; bir bahce icindeki güzel asmanin dalindan toplanan taze asma yapraklari ile hazirlanan zeytinyagli yaprak sarmasinin tadina doyum olmuyor. Ama icine mutlaka sevgi katmaniz gerekli, sevgili Hülya gibi..Zeytinyagli yaprak sarmasinin tarifi burada..

Iste sizi cocuklarin tatli dirdirindan kurtaracak, tatli bir lezzet. Hizlica hazirlayabileceginiz ve cocuklarin cok sevecegi bir pasta. Tarifi yine sevgili Hülya´dan . Hülya´cigim tariflerinle sayfama büyük bir zenginlik kattin, ellerine saglik. En güzel Cukulatali Pasta tarifine buradan ulasabilirsiniz...
Bu sofra resmen hepimizi davet ediyor.

Izmir´in güzel Bostanli pazarindan alinan taptaze domatesler, salataliklar, yesillikler ile hazirlanan bu güzel sofraya kim hayir diyebilír?

Yanliz dikkatimi cekti, tam ben Izmir´den ayrildim Ayse abla Lavas pisirdi.

E Ayse ablacim bu bana yapilirmi? Bu sofraya bakip bakip icimi cekiyorum simdi.

Ama kendi elcagizinla hazirladigin ve bizim kahvaltilarimizda eksik etmedigimiz biber salcan ve incir recelin acimi biraz hafifletiyor . Iste parmaklarinizi da yedirten Ayse Ablanin Lavas Ekmegi tarifi...

25.4.07

Izmir´de Bahar






Izmir´in güzel bir evinden, o evde yasayan güzel insanlarindan ve onlarin senlendirdigi bahcelerinden bahar manzaralari. Bütün fotograflar burada...

23.4.07

Bahar


Mahallemizden, evlerin bahcelerinden ve evlerin girislerinden birkac fotograf. Almanlar bir karis topragi bile basibos birakmazlar.
Ya agac olur, ya cimen ekerler ya da böyle binbir güzellikle acan cicekler...
Evlerinin önü her zaman süpürülmüstür.
Emekli olanlar sabahin en erken saatinde kalkar, evlerinin önünü süpürürler.
Calisanlar bos bir vakitlerine rast getirirler.
Evlerine disardan baktiginiz zaman gözünüzü rahatsiz edecek bir seye rastlayamazsiniz.
Aksine cok ünlü bir tabloyu seyreder gibi
gözlerinizi bu zevkten alamazsiniz ..
Burada genelde hic kimse bir agactan, ya da yerde bitmis bir bitkiden cicegini koparmaz.

Lütfen yazinin devami icin buraya tiklayin....

21.4.07

Patatesli Gözleme

Su gözlemeyi ne zaman yapsak hava mis gibi ekmek kokuyor. Hepimizin istahi kabariyor. Misir unlu gözlemeler bizi bekliyor. Tarifi burada..

19.4.07

2007 Unesco Mevlana Yili

2007 UNESCO Mevlana Celaleddin Rumi Yili olmasi sebebiyle...

Dilerim bütün insanlarda, bu topraklardan gelmis gecmis bu müthis Hz. düsünürü, Hz. Mevlanayi anlama kabiliyetimiz olusur. Dünyanin tanimak ve tanitmak istedigi burnumuzun dibindeki bu evrensellesmis DEGERin bize neyi anlatmak istedigini belki bir an icin düsünüp anlamaya calisiriz.

Ilim Ilim Bilmektr

İlim İlim Bilmektir

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru emektir
....devami icin tiklayin..

14.4.07

Ispanakli Börek (Hülya´nin tarifi ile)



10 günlük Istanbul -Izmir tatilimiz bitti, evimize döndük . Izmir´de cok sevdigimiz kanka arkadaslarimizla görüstük, hatta yine hic ayrilmadik. Dostluklar uzun sürelerde kuruluyor ve insan hayatinda cok kiymetli bir yeri oluyor. Izmirdeki arkadaslarimizda bizim icin cok önemli. Bahsettigim arkadaslarimizdan biri olan Hülya´larda cok ama cok lezzetli bir börek yeme sansimiz oldu,.. Hülya´nin ellerine saglik cok nefis olmustu böregi, yine tam takim halinde oradaydik. Carsaf böregi teknigi ile hazirladi, fotografladi ve banada burada sunumu kaldi. Tarife buradan ulasabilirsiniz...