27.5.06

Asure


Benim Peynir´im uzun zamandir "anne asure yaptin mi?" diye sorup duruyordu. Bende nihayet cumartesi günü bu lezzetli tatliyi yapiverdim.



Malzemeler:
  • 500 gr Asurelik bugday
  • 1,5 su bardagi nohut
  • 1,5 su bardagi kuru fasulye
  • herbirinden 4-5 adet olmak üzere kuru incir, kuru erik, kuru kaysi
  • 4 su bardagi seker
  • Süslemek icin iri kiyilmis ceviz (200 gr kadar)

Yapimi:

  • Bir gece önceden bugdayi, nohutu ve fasulyeyi ayri ayri islatiyoruz.
  • Pisirme günü bir düdüklüde nohutu ve fasulyeyi bir miktar hasliyoruz.
  • Üzerine bugdayi ekleyip bir miktar daha pisiriyoruz.
  • Her bir bakliyata bir miktar su kodugumuz icin fazla su ilavesine gerek kalmayacak.
  • Simdi bu karisimi büyükce br tencereye alip pisirmeye devam ediyoruz. Bu arada kuru meyveleri minik minik dograyip tencereye ekliyoruz. Sekerini de dökerek karisimin yogunlasmasi icin kisik ateste bi yarim saat kadar daha pismeye birakiyoruz
  • Asuremiz koyulasti ise pismistir.

Servis yaparken üzerine cevizden koyabiliriz. Nar varsa tabii daha güzel olur.

Tatlilar

Firinda Patates



Cumartesi aksami icin söyle bir menü düsündüm. Firinda patates, balik, yogurtlu sos ve tabiki salata...




Malzemeler:


  • 1 kg yeni patates (kabuklari ince oldugu icin)

Sosu icin:

  • 1/2 cay bardagi zeytinyagi
  • ögütülmemis karabiber
  • 1 cay kasigi biberiye ( taze yada kuru)
  • 1-2 dis sarimsak

2. Sosu icin:

  • 1/2 kg süzme yogurt, tuz, maydonoz

Yapilisi:

Patatesler yeni ürün oldugu icin kabuklari ince ve taze. (patatesleri kabuklari ile yemek gerekiyor aslinda) Patateslerin kabuklarini iyice yikariz. Kötü, ezik kisimlarini bicakla temizleriz. Isterseniz yanmaz bir firin tenceresine ama en iyisi toprak tencereye patatesleri siralayin.


Patateslerin üzerine sürmek icin sos malzemelerini bir minik kapta karistiririz. Patateslerin üzerine bir firca yardimiyla süreriz. Firinin en altina tenceremizi süreriz. 1- 1,5 saat kadar 200 derecede patatesleri bir kez ters düz ederek pisiririz.


2. Sos:
Yogurdu tuz ile bir miktar su ile cirpiyoruz. Homojen bir kivma gelince icine incecik ve az miktarda maydonoz dogruyoruz.

Patatesleri servis yaparken yanina bu yogurtlu karisimi da muhakkak öneriyorum. Aslinda bu karisimi ben "quark" ve "creame freiche" ile yapiyorum. Ancak Türkiye´de bu malzemeleri bulamayabilirsiniz diye süzme yogurt formülünü tavsiye ettim.

Kabakli Salata



Ben sebzeli olan yemek, salata türlerini cok seviyorum. Gecen gün böyle bir salata denedim, yanina da sade bir makarna. Belki zayif bir menü oldu ama bize yeterli geldi...









Malzemeler:

  • 1 demet marul
  • 4-5 mini domates, bir tutam maydonoz
  • 1 orta boy kabak
  • 1/2 kirmizi biber
  • sosu icin:1 kase yogurt, 1-2 kasik portakal suyu, tuz, bir tutam pul biber
  • 1 cay bardagi zeytinyagi
  • 1-2 dis sarimsak

Yapilisi:

  • Salata kabina marulları yıkayıp dogruyoruz, üzerine domatesleri, maydonozları da dogruyoruz. Kabakları alabula soyup yuvarlak sekillerde ince ince dogruyoruz. Kırmızı biberi de dilim dilim dogruyoruz. Kabakları ve biberleri zeytinyagında kızartıyoruz. Kizartmanin en son asamasinda sarmisaklarida kabaklarla ve sebzelerle bir iki saniye kizartiyoruz. Hep beraber yagini süzmesi icin kenarda bekletiyoruz.
  • Simdi marul karisiminin üzerine kabaklari ve biberleri dagitiyoruz.
  • En son yogurdu, portakal suyu ve tuz ile karistirip, salatayla bulusturuyoruz. Bir tutam bul biberi de süs olsun diye serpistiriyoruz.
  • Bitti...

  • Salatalar
  • 25.5.06

    Mercimekli Köfte




    Pazar günü ne yapayim diye düsünürken uzun zamandir yapmadigim mercimekli köfte aklima geldi. Aksam üzeri cabucak yapiverdim, yanina da bir cay demledim. Simdi de tarifi...





    Malzemeler:
    • 2 su bardagi ince bulgur (dügürcük)
    • 1 su bardagi kirmizi mercimek
    • 1 kuru sogan, 1/2 cay bardagi sivi yag
    • 1 corba kasigi domates ve 1 corba kasigi biber salcasi
    • 2-3 adet taze sogan, bir miktar maydonoz
    • 1 tatli kasigi tuz, 1 tatli kasigi kirmizi toz biber, 1 tatli kasigi kimyon

    Servis Yaparken:

    • Marul, domates, salatalik, limon, pul biber

    Yapilisi:

    Mercimegi yikayin, bir tencerede üstünü gececek kadar su koyun haslansin. Bulguru karistirma kabina alin üzerine haslanmis mercimegi dökün. Üzerine bir kapak kapatin ve birakin 5 dakika bulgur sissin. Bir tavaya sogani rendeleyin, salcalarini koyun ve biraz kavurun. Bir kac dakika sogumaya birakin. Simdi karistirma kabina sogan karisimini ve baharatlarini da ekleyin ve yogurun. En son olarak yesilliklerini minik minik dograyin ve karisima koyun. Servis malzemeri ile ikram edin.

  • Salatalar

  • Domates Soslu Makarna


    Makarnayi kim sevmez? Kizlar okuldan gelmisti, üzerinden dumanlari tüten domates soslu bir makarnaya karsi koyamadilar...






    Malzemeler:

    • 1 paket (500 gr) makarna
    • 2 kasik tereyagi

    Sosu icin:

    • 1 kutu konserve minik dogranmis domates
    • 2 kasik sivi yag
    • bir tutam feslegen
    • 1 tatli kasigi tuz, 1 cay kasigi karabiber
    • 1 sogan, 2 dis sar imsak

    Yapimi:

    Makarnayi haslayin, süzün ve tereyagi kizdirilmis tencereye geri alin. Sosu icin kücük bir tencereye yagi koyun, sogani irice dograyin azicik kavurun. Domatesleri ekleyin, sarimsaklari irice dograyin ve kalan baharatlarida bu karisima ekledikten sonra bir 10 dakika pismeye birakin. Pistikten sonra karistirici ile sosu ezin. Isterseniz servis kabina makarnayi alin ve sosu üzerine dökün. Sofraniza öyle getirin.

    23.5.06

    Yogurtlu Corba


    Yogurtlu Corba... Bu evde en cok sevilen corbalardan biri. Ben aslindan annem usulü yapiyorum. Cok lezzetli oldugunu herkes söyler. Su anda zaten peynir corbadaki hakkini yiyor..







    Malzemeler:

    • 1/2 kg yogurt
    • 1 corba kasigi tuzot yada vegeta
    • 1 yumurta
    • 2 corba kasigi un
    • 1 su bardagi haslanmis nohut
    • 1 cay bardagi pirinc, 2, 3 su bardagi su
    • istege bagli( 100 gr kadar haslanmis kusbasi et)

    Üzeri icin:

    • 2 corba kasigi tereyagi
    • 1 corba kasigi nane
    • 1 tatli kasigi toz kirmizi biber

    Yapimi:

    Bütün malzemeleri bir tencerede cirpma teli yardimiyla karistiririz. Ocagin üzerine koyar orta ateste kaynayana kadar ara ara cirpariz. Kaynayinca kendi haline birakiriz bi bes dakika da en kisik ateste öyle piser. Minik bir tencerede tereyagini azicik kizdiririz, nanesini, biberini de ekledikmi, tamamdir. Ister porsiyon basi sosunu paylastirin, ister tamamini tencereye bosaltin. Ikisinin de lezzet farki yok, sadece göz zevki farki...

  • ÇORBALAR
  • tropikup


    bu güzel tatli tarifini Hatice nin sitesinden aldim. Deneyin cok güzel ....
    Özellikle yemekten sonra tatli olarak ne yapsak diye düsünmektense bir de bu tatliyi deneyin. Üzerine de bir iki top dondurma koysamiydim acaba? Belki bir daha ki sefere servis ederken dondurma da eklerim...
    Tesekkürler Hatice











    Malzemeler:

    • 2 paket vanilyalı puding
    • 3,5 su bardağı süt
    • 2 dilim konserve ananas halkası
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 3 su bardağı karışık meyve suyu

    Hazırlanması:
    1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
    Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun.
    Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın.
    Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın. Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ile
    süsleyerek servis yapın.

    21.5.06

    firinda sebze











    benim sikca yaptigim, cok kolay, cok hafif bir sebze yemegi. Ister makarnanin, ister pilavin, isterseniz etli bir yemegin yanina uygun firinda sebze..


    Malzemeler:
    • 1 paket buzluk icin hazirlanmis karisik sebze ( 1kg kadar )
    • 1 yemek kasigi tuzot
    • 1-2 yemek kasigi eritilmis yada sert tereyagi
    • 1/2 cay bardagi su
    • 1 cay bardagi kadar rende kasar peyniri

    Yapimi:

    Bir firin kabina hafifce yag süreriz, üzerine buzluktan cikardigimiz sebzeleri bosaltiriz. Sebzelerin üzerine su ile karistirdigimiz tuzotuni dökeriz. Tereyagini, kasarlarini da ekledikmi pisirme anina kadar bu sekilde bekletebiliriz. Yemek vaktine yarim saat kala 200 derecede isitilmis firinda 15-20 dakika peynirleri eriyene kadar pisiririz.

    Ben buzluk sebzesini cok kullanirim, konserve yerine tercih ederim. Yillar önce bir arkadasim bana buzluk icin satilan yiyeceklerin vitaminlerini tazeleri kadar korudugunu söylemisti. Cünkü kendisi labaratuvarda calisiyordu ve bütün bunlari bilimsel olarak biliyordu. Konserve yiyecekleri ise oldugunca az tüketmeye calisiyorum.. Buda kücük bir hatirlatmaydi...

    Kuru meyveli kek














    Cumartesi aksami dogum günü tamamen bitmis, ortalik sakinlesmisken denemek istedigim bir kek tarifini deneme firsatim oldu. Hem zaten pazar günü gelecek olan misafirlerimiz icin de kahvenin yanina iyi bir tatli alternatifi oldu.. Ben bu tarif icin cok minik bir kalip kullandim. Kalibin capi sanirim 16 cm olmali. Isteyen minik bir dikdörtgen kalipda kullanabilir...
    Malzemeler:
    • oda sicakliginda 125 gr. tereyagi
    • 75 gr seker
    • 1 paketcik vanilya sekeri
    • 3-5 damla limon suyu
    • 1 tutam tuz
    • 3 yumurta
    • 250 gr un, 1 cay kasigi kabartma tozu
    • 2-3 kuru incir, 2-3 kuru kaysi, 2-3 kuru erik, bir avuc kadar kuru üzüm

    Yapimi: tereyagini sekerle cirpar, seker eriyince vanilyasini, limon suyunu, tuzunu, yumurtasini ekler cirpmaya devam ederiz. Unu kabartma tozu ile karistirip bu karisima eleriz. En son kuru meyveleri minicik dograr cok azicik una bular karisima katariz. Cok iyi yaglanmis kalibimiza döker önceden 180 derecede isitilmis firinda 1 saat kadar pisiririz. Bu kekimiz epey kuru oluyor, belki biraz daha islak bir lezzet elde edebiliriz. Ben böyle bir sonuc elde ettim, tadi güzel oldu ama dedigim gibi belki biraz daha islak olsa daha güzel olacak. Tavsiyesi olan varsa lütfen yazsin...

  • Kekler



  • Yaz Salatasi


    Pazar günü gelen misafirlerim icin sade bir menü hazirladim. Pilav, kadinbudu köfte ve firinda sebze. Salata olarak istah acici bir mevsim salatasi, tatli olarak da keskül. Benim yemegin en sevdigim tarafi salatalari...

    Malzemeler:

    Bir bag kivircik marul, 1/2 bag roka, 1 domates, bir kirmizi sogan, 1-2 salatalik, 2 havuc, pancar, ben sonradan 3-4 kasik misir da ekledim. Sosu icin: 1 limonun suyu, 1/2 cay bardagi kadar zeytinyagi, bir tatli kasigi salata baharati, tuz.

    Yapimi: Önce marulu, rokayi sonra sirasi ile diger malzemeleri orta büyüklükte dograr, en son salata baharatini üzerine serper ve limonunu, yagini sofraya getirirken de tuzunu ekleriz. Bence en güzel yaz yemegi; böyle zengin bir salata. Yanina da biraz ekmek....

  • Salatalar


  • 20.5.06

    mafin

    Mafin...Ama hazir mafin. Dogum günü icin aslinda Portakalagacindan bir mafin tarifi deneyecektim ancak vaktim daralmisti bende Dr.Oetkerin cukulata kirintili mafin paketini kullandim.. Artik bir dahaki sefere tarifi deneyecegim...




    Malzemeler:

    1 paket Dr Oetker cukulata kirintili mafin
    2 kasik pudra sekeri, 2 kasik limon suyu
    50 gr Benmari usülü eritilmis cukulata
    smartiesler, ayicik sekerleri, renkli ince sekerler ......


    Yapilisi:

    Mafin kutusunda zaten tarif yaziyor. 12 mafin kalibi cikiyor. Mafinler soguyunca bir servis kabina alalim. Pudra sekerini limon suyu ile iyice cirpin ama epey koyu bir kivam elde edin. Bu harctan sogumus mafinlerin bir kismininüzerine bir tatli kasigi kadar sürün. Üzerlerine de istediginiz minik süsleri koyun. Mafinlerin diger yarisina da cukulata sürün ve süsleyin. iste bu kadar....

  • Kekler
  • Kekler
  • 17.5.06

    Elmali Milföy



    Bugün ögleden sonra kizlarin cok sevdigi elmali milföy yaptim. Onlar da biraz ödevlere ara verip hala sicak olan elmali milföylerle bir güzel enerji depoladilar...

    Malzemeler:

    Ben bu tarifte, rulo seklinde de satilan 1 adet milföy hamuru kullandim. Bilmem Türkiye´de de bu sekilde satiliyormu, yoksa sadece kare sekliyle mi satiliyor? Benim tavsiyem: 2 adet kare milföy hamuru yeterli gelecektir.

    2 adet elma, 1 cay kasigi tarcin, 1/2 cay bardagi ezilmis findik yada ceviz, iki yemek kasigi seker

    Yapimi:

    2 adet elmanin kabuklarini soyar ve bir tavaya rendeleriz. Üzerine sekerini ekler elmalar suyunu cekene kadar pisirir altini kapatinca da tarcinini ve findik yada ceviz kirintilarini ekleriz. Sizin 2 adet kare seklinde milföy kullanacaginizi tahmin ederek... Milföyleri bir merdane yardimi ile inceltiriz, dikdörtgen bir sekle getiririz.Soguyan elmalari hamurun bir ucuna uzunlamasina döker ve rulo seklinde yuvarlariz. Üzerine hicbirsey sürmeye gerek yok. 200 derecede önceden isitilmis firinda 15-20 dakika üzerleri kizarana kadar bisiririz. Firindan ciktiktan sonra üzerlerine pudra sekeri serper servis yapariz. Cabuk tüketilmesi gereken bir tarif, az miktarda yapin hemen tüketin..

    14.5.06

    Pizza



    Pazar günü Peynir ile Zeytin`in hazirladigi güzel anneler günü kahvaltisindan sonra kahvaltidan artan salami, peyniri degerlendireyim diye pizza yapayim dedim. Hem sebzeli hem salamli iki adet pizza yaptik. Yaptik diyorum cünkü Peynir de bana yardim etti... Peynir ile Zeytin olmasa zaten hicbir yemegin tadi olmaz.....
    Malzemeler: (4 kisilik)
    Hamuru icin:
    300 gr un ( tepeleme 2 bardak un)
    6 yemek kasigi sivi yag
    20 gr yas maya
    bir bardak ilik su
    Üzeri icin:
    Sebzeli Pizza: 1/2 adet alaca soyulmus kabak
    Pizzalik mini dogranmis domates konservesinin yarisi (icine tuz, karabiber, feslegen koyabiliriz)
    1 adet ince ince halka seklinde dogranmis sogan
    renkli bir biberden sadece 10 ince dilim dogruyoruz
    1 paketcik mozarella ( yuvarlak ince dogranmis )
    bir kac damla sivi yag
    4-5 tane mantar( ince dogranmis) (konserve olabilir)
    1 tatli kasigi pesto
    6-7 adet siyah zeytin
    Salamli Pizza: pizzalik domates konservesinin diger yarisi 3-4 tane mantar(ince dogranmis, konserve olabilir)
    3 dilim salam yada bir miktar sucuk
    1 cay bardagi kadar rende kasar ve renkli biberin diger yarisini yine ince ince dogruyoruz.
    Yapimi:

    1. Ilk olarak hamuru hazirliyoruz. Bir kabin icine unu koyup üzerine bir tutam tuz serpip yagini da ekleriz. 1 bardak ilik suyun icinde mayayi eritiriz, hamura ekler, yogurur, kabarmasi icín üzerine strec serer, bir mutfak bezi örter 1 saat kadar bekletiriz.


    2. Hamur yeterince kabindan alir bir kez daha yogurur hamuru iki esit parcaya böler, elimizle hamurlari yuvarlak bir sekle sokar, kalanini oklava yardimiyla yaklasik 30 cm kadar acariz. Her iki hamuruda sadece bir kasik un yardimiyla kolayca acabiliriz. Actigimiz hamurlari yagli kagit serilmis tepsilere yerlestiririz.

    3.1 Salamli Bölüm: Hamuru üzerine ilk önce ezilmis domatesleri , sonra salamlari, mantarlari, biberleri karisik sekilde siralariz. En üste rende kasari serperiz.



    3.2 Sebzeli bölüm: ilk önce ezilmis domatesleri bir kasik yardimiyla hamurun üzerine yayariz. Srasiyla kabaklari, biberleri, mantarlari, zeytinleri en üste de ince mozarelalari döseriz. Bir kac damla zeytinyagi gezdiririz. Pestoyuda aralara dagitiriz.

    4. Önceden 200 derecede isitilmis firinda 20-25 dakika peynirler eriyene kadar pisiririz.

    13.5.06

    Acma


    Gecen hafta pazar günü gelecek olan misafirlerim icin uzun süredir yapmadigim bu mayali tarifi yapayim istedim. Tarife eslik eden diger tuzlu ve tatli tarifleri de en kisa zamanda ekleyecegim.
    Malzemeleri basit yapimi kolay...

    Malzemeler:
    1 cay bardagi sivi yag
    1/2 kg süt ( 500 ml)
    1 yas maya (40 gr)
    1 cay bardagi seker
    2 tatli kasigi tuz
    2 yumurta ( beyazi icine sarisi disina olacak)
    Aldigi kadar un
    Susam yada cörek otu
    Yapilisi:
    1. Ilik sütün icine mayayi ufaliyoruz, sekeri de ekleyip 5 dakika bekletiyoruz. Bir büyük mayalama kabina unu ve diger malzemeleri koyup yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurun elinize yapismasini önlemek icin elinize azar azar un döküp yogurma islemini bitirin, hamurun üzerine strec yapistirin ve sicak bir ortamda iki kat büyüyene kadar bekletin.


    2.Kücük bir kaba sivi yag dökün. Elinizi bu yaga batirip hamurdan cevizden büyük parcalar koparip oval bir sekil erin. Elinizi tekrar sivi yaga batirin ve seklin icine sürün.


    3. Hamuru bir ucundan diger ucuna rulo seklinde sarin ve en son seklini verin. Yuvarlak sekiller elde edin, tepsiye dizin. Bu tariften iki tepsi yani yaklasik 24 adet acma cikiyor.
    4. Tepsilere acmalari siraladiktan sonra tekrar bekletiyoruz, acma hamurlari son kez kabarmali. En son olarak acmalarin üzerine ymurta sarilarini sürüp, susam yda cörek otunu serpip 200 dereceye önceden ayarlanmis firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz. ( yaklasik 15-20 dakika)
    Bu acmalari ertesi günü sandvic ekmegi olarak cocuklarin okul cantalarina koyabiliriz. Icine peynir, salam vs.. eklersek daha leziz olur.

    10.5.06

    Elmali Kek

    Elmalariniz mi cok? Ya da elmalarin suyu kacmaya basladi? Olsun, benim gibi yapin..
    Hemen su tarifi hazirlayin, elmali kekiniz kisa bir sürede hazir. Ve emin olun tadanlar mutlu olacak....






    Malzemeler:

    kisa bir not: (ben zaman zaman hamur malzemesinin yarisini kullaniyorum. Kekini daha ince sevenler bunu deneyebilir, ama tam hamur malzemesi ile de ayni lezzetli sonuc elde ediliyor. Ben bu keki yaparken hamur malzemesinin yarisini kullandim)


    Hamuru icin:

    • 5 yumurta
    • 250 gr oda sicakliginda margarin
    • 3 paket vanilya sekeri
    • 1 paket kabartma tozu
    • yarim caybardagindan biraz fazlaca su
    • 350 gr seker
    • 150 gr nisasta
    • 300 gr un


      Üzeri icin:
    • 3- 4 adet elma
    • bir tatli kasigi tarcin
    • 3 corba kasigi seker
    • üzerine serpmek icin birazcik pudra sekeri


      Hazirlanisi:


      1. Karistirma kabina yumurtalari kirin, sekeri, margarini ekleyin. Mikserle karistirmaya baslayin. Simdi diger malzemeleri de eklemeye devam edin. Yalniz ben un ile kabartma tozunu bu karisimin üzerine hep eleyerek ekliyorum. Bu kek karisimini margarin ile yagladiginiz bir yuvarlak borcam kabina bosaltin.

      2.Simdi elmalarinizin kabuklarini soyun ve bir kaba ince ince dilimleyin. Elmalarin üzerine tarcini ve sekeri serpin, biraz karistirin. Elmalari tercihe göre küp küp de dograyabilirsiniz. Elmalari kek hamurunun üzerine siralayin.


      3.Resimdeki gibi bütün elmalari siraladiktan sonra
      önceden isitilmis 180 derecedeki firinda yaklasik 20 dakika ( bazi firinlarda 25 dakika ) kadar pisirin. Cikardiktan sonra biraz soguyunca servis yaparken üzerine pudra sekeri serpin.



      Kekler, Pastalar










    9.5.06

    Meyveli Pasta



    Herkese merhaba...
    Bu benim sitede yayinliyacagim ilk tarif olacak. Hadi baslayalim o zaman...

    Malzemeler
    Hamuru icin:
    3 yumurta
    3 yemek kasigi soguk su
    185 gr seker
    110 gr un
    1/2 paket kabartma tozu

    Üzeri icin:
    1 paket vanilyali puding
    sevdiginiz meyveler ( üzüm, muz, cilek, ahududu, kivi...)
    2 paketcik kirmizi jöle( bu Almanya´da kullanilan jölelerden.Sanirim Türkiye´de de uygun jöleler var.)

    Yapilisi 1.ilk olarak 3 yumurtanin beyazlarini sarilarindan ayirir ve beyazlarini bir cirpma kabina bosaltiriz. Yumurta beyazlarinin üzerine 3 yemek kasigi soguk suyu ekler ve mikserle bu karisimi cirpariz. Yumurtalar köpük haline geldigi sirada bu karisima sekeri de ekler cirpmaya devam ederiz. Artik yumurtalarin sarilarini ve kabartma tozu ile karistirilmis unu da ekler son bir kez daha iyice cirpariz. Hamurumuz hazir. Bu bisküvi hamurunu yaglanmis bir yuvarlak borcama bosaltiriz. Firini önceden 175 derecede isitiriz, yaklasik 12-15 dakika pisiririz.
    2. Vanilyali pudingi üzerinde yazan tarife göre yapariz ve sogumus olan bisküvi hamurumuzun üzerine sicakken dökeriz. Bunu hamurun üzerine esit sekilde yayariz. Pudingin biraz sogumasini beklerken bizde meyveleri dograr ve pudingin üzerine meyveleri istedigimiz bicimde ister karisik ister bicimli siralariz.

    3. Simdi artik en son asamaya geldik. Eger bazi meyveleri teneke komposto kutusundan tedarik ettiyseniz bu kutulardaki sulari jöle suyu icin kullanabilirsiniz. Jölenizi üzerindeki sivi tarifine göre hazirlayin ve sicakken meyvelerin üzerine bir kasik yardimiyla esit sekilde bosaltin. Soguyunca ve azicik buzdolabinda bekletince pastaniz hazir.
    Bu pastanin pratik tarafi kekini bir gün önceden yada geceden kisa sürede hazirlayabilirsiniz. Ve gerekirse buzlukta saklayabilirsiniz.
    Afiyet olsun